JULIA SANER BY AHMED POLAT


Julia Saner by Ahmet Polat for Vogue Turkey June 2011


Jag ääälskar kontrasterna, jag måste åka till Turkiet!!


//Kes

WILD GIRL

//Kes

I LOVE MY STYLE
Det är sommar i luften och jag trippar runt i blommiga skor och röda byxor. Livet är underbart!


//Kes

FLAVIA DE OLIVEIRA BY MARCELO KRASILICI


Flavia de Oliveira by Marcelo Krasilcic for Elle Italia June 2011

//Kes

BYKES A BLOG ABOUT BIKES?..
Min kära läsare B påpekade likheten mellan BY KES och BIKES, det måste ju självklart ha sin grund i min kärlekt till just cyklar. Här är beviset! Vill ni se fler bilder på balla bikes, gå in här.


//Kes

REFLECTIONS OF LIGHT
I veckan gjorde jag den här skyltningen med inspiration från båtliv, sommar och ljusa nätter. Framförallt älskar jag det vackra ljusspelet dessa armaturer ger. Att belysa är en fråga om att leka med ljust och mörkt. Reflektioner och avskärmningar som gör rummet levande. Jobba med flera ljuskällor, man kan inte få för många i ett rum! Se till att de är placerade på olika nivåer och att de går att reglera samt att du använder rätt typ av ljuskälla. Val av ljuskälla dvs glödlampa, halogen, lysrör eller led är ungefär 80% av lampan. Dvs superviktigt!!


//Kes

TAGGIG TREND
Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Snart kommer KAKTUSARNA att invadera oss! Ser det överallt nuförtiden! Passar mig bra, jag har ett söderfönster som behöver växter som klarar hetta. Har inte så gröna fingrar så det kan nog vara bra på alla sett! Kaktus anyone?


//Kes

LUST & LAST - NATIONALMUSEUM
Känner mig lite tvetydig till den här utställningen på Nationalmuseum som blivit så otroligt risad och rosad till höger och vänster. Att erotik och konst hör ihop känns ju inte direkt nytt. Sex präglar vårt samhälle. Inte heller tycker jag att det är så enastående att se naken konst. Det är ju inte som att det är främmande för någon människa hur nakna kroppar ser ut? Givetvis är det spännande och vackert. Ibland är det groteskt och sätter igång flera frågeställningar och tankar. Att på det här sättet verkligen fylla en utställning med både gammalt och nytt visar att det inte är så stor skillnad på 1500-tals- och den moderna människan. Kul att de vågade göra den här utställningen, gillar att konstvärlden vågar sig på saker som detta!


//Kes

VERONICA MAGGIO
Jag fullkomligen älskar hennes senaste album,
lika mycket som de tidigare låtarna hon levererat. Så sjukt pricksäkert och det går verkligen in i mitt hjärta. Ack vad jag känner igen mig! Jag har lyssnat på det i repeat sen dagen det släpptes och jag kan inte förstå att jag ska sluta älska det, it wont happen!


//Kes

THE WORLD IS MINE

Världen är magisk. Den är ett mirakel. Helt fantastisk.


//Kes

GRACIE CARVALHO BY MAX ABADIAN


Gracie Carvalho by Max Abadian for Flare June 2011


Surfs up dudes!!


//Kes

TRENDSPANING MED KES - KNOCK ON WOODPatch work wood, Peit är en kung i branchen. Tror detta kommer bli en klassiker! Såååå snyggt! Typ tio lager med lack gör att det blir så läckert!På NK fullkomlien frossar de i Peit Hein Eek och liknande möbler! Lampan är ju bara för fab! Kanske ett projekt för mig i sommar? Väggfärgen är också så snygg!Top Shop tar skyltandet av skor till en annan nivå! Sjukt kreativt! Vi gillar!H&M kör med scrap wood, mycket läckert till de rostiga oljefaten!IKEA kör med vitlaserade pallar, ruffigt och läckert! Helt i stil med deras lilla designkollekition Kryddstarkt!Indiska har även de utnyttjat fraktbolagens pallar, men har också letat upp snygga äppellådor! Åh vad vi gillar recycling!ROOM hade denna fantastiska setting precis i början och jag bara dog. Så sjukt fint med det vackra bordet och de rostiga stolarna! Det var nästan så man inte vågade ta i dem! Trasmattor och zinkade lampor, industri here we come!//Kes

THE WATER HOUSE IN CHINAThe Water house in Lijiang, China, by Li Xiaodong AtlierHur vackert är inte det här? Jag skulle kunna beskriva det som en symfoni för ögonen. Behagligt och rent, men ibland händer det oväntade. Jag får typ kalla kårar, det är nästan lite magiskt!


//Kes

ISABELI FONTANA BY MERT & MARCUS


Isabeli fontana by Mert & Marcus for Vogue Paris June/July 2011


Tror sex on fire just fick konkurrens! Oj oj, vad detta är hett!


//Kes

CASA SJC IN MEXICO


Casa SJC in San Juan Cosala, Mexico by Agraz Arquitecos S.C.

Sjukt häftigt hus!!
Åh, vi svenskar måste verkligen våga mer och sluta vara så ängsliga om att vara likadana hela tiden!


//Kes

DO YOU GET THE FEELING?//Kes

A SHADE OF PINK


Varma och hemtrevliga toner. Cupcakekalas och textilfrossa.


//Kes

BOY, I'M IN TO YOU
Så sjukt snygg video
och kläderna är ju helt fantastiska!! Förstår varför kvinnan just utsågs till världens vackraste kvinna..!


//Kes

NATALIA VODIANOVA BY PETER LINDBERGH


Natalia Vodianova by Peter Lindberg for Vogue China June 2011


Fast å andra sidan kan nog detta också tjäna till inspiration för kvällens outfit. Skandal att jag inte lagt in någon bild på Vodianova än på bloggen, en av mina absoluta favoriter. Att bilerna är tagna av ingen mindre än Peter Lindberg gör ju inte premiären sämre! Riktigt läckert!!


//Kes

MARTHA AND CHELSEA BY HARPER SMITH


Martha and Chelsea by Harper Smith for Flavor MagazineBondromantiken sprider sig som en löpeld. Tydlig sommartrend! Men vi gillar ju lite lättklätt och ljusa färger såhär på sommartid.


//Kes

REGINA FEOKTISTOVA BY DAVID ROEMER


Regina Feoktistova by David Roemer for Marie Claire Spain June 2011


Sommarromantik på hög nivå!
Blir kvällens inspiration för nattens outfit!


//Kes

KEKE LINDGARD BY JOHAN SANDEBERG


Keke Lindgard by Johan Sandberg for Marie Claire Italia May 2011Steekigt!


//Kes

MARTHA STRECK BY GREG KADEL


Martha Streck by Greg Kadel for Vogue Spain June 2011Att jag har en långvarig chrush på allt vad surf bums
heter är ju ganska tydligt. Älskar att det nu är tider för detta heta mode så man fullkomligen kan frossa i denna galna kultur. Att vara en surfer är en del av en livsstil. Och vi gillar den. Oz i do miss you badly sometimes..


//Kes

CONTAINER GUEST HOUSE IN SAN ANTONIO


Container Guest House in San Antonio, United States by Poteet architects


Hur coolt är inte det här!? Här har man tagit återvinning till en annan nivå, OCH man har gjort det snyggt! Kaktusarna på taket är ju bara för fina! (kaktusar är på trendingång, kom ihåg var ni hörde det först!)


//Kes

PRIZEWINNING HOUSE IN PARAGUAY
Kanske lite för mycket kubism för min smak, men fortfarande så sjukt häftigt att det är en så pass stor del av naturen. De går liksom i varandra. Tänk om man levde i ett klimat som detta. Vilka möjligheter. Gillar även de sjukt snygga Tom Dixon lamporna i koppar. Dö vad snyggt mot den råa mörka betongen!


//Kes

ARTY BOHEMIC
Drömhem? Så läckert och smakfullt!


//Kes

FREE PEOPLE MAY


Free People


Skapar ha-begär, dags att beställa lite kanske!?


//Kes

SUMMER LOVINGPULL A BEAR SUMMER 2011


Jag blir helt sommarnostalgisk av de här bilderna. Tänker på min barndom utan bekymmer, förutom ifall man skulle hinna till glasskiosken innan den stängde.. Bruna sommarben med myggbett och ett och annat skrapsår efter klättring i träd och berg. Doften av smultron och gassande sol. Vad tänker ni på när ni hör ordet sommar?


//Kes

YELLOW IS THE SHIT!
Dö vad man blir indoktinerad av den här färgen just nu!
Igår fick jag min första förfrågan efter en gul lampa. Tur för mig att jag äntligen hittat ett par.. Synd för alla svenska sega leverantörer (sa jag även mesiga?) som inte vågar leverera produkter i denna heta färg!!


//Kes

LIVE, WORK, CREATE.

Ser ut som att jag snart ska ge mig ut på vägarna
för ännu ett uppdrag. Håller tummarna för att allt går enligt planerna. Har varit två hårda veckor av non-stop-jobb, i helgen är jag ledig för första gången på länge. Ska bli skönt. Men jag kan inte låta bli att gilla den här hetsen heller! Så kul att möta nya uppgifter och människor. Let's keep ut up folks!


//Kes

ANNA SELEZNEVA BY MARIANO VIVANCO


Anna Selezneva by Mariano Vivanco for Vogue Russia June 2011Utsökt val av lokal för en ps! Gud jag går lika mycket igång på alla stuckaturer och möbler som modet! Superläckert! Vilken dröm!


//Kes

SHELTER ISLAND PAVILION 2 IN THE STATES
Shelter Island PAvilion 2 on Shelter Island outside New Your, United States, by Stamberg Aferiat ArchitectureBland det mest färgstarka bygge jag någonsin sett!! Wow! Här snackar vi crazy!


//Kes

STOCKHOLM I MITT HJÄRTA


ph: me


Tog den här bilden en kväll i veckan. Får mig att förstå hur mycket jag gillar min stad. En blandning av sött och salt.


//Kes

FARMERS MARKET
Vad har jag sagt om Howdy Cowboy och hej bondlivet!?
Isländska Farmers Market är klockers på den trenden! Snart kommer vi alla vilja sopa verandan med en nybunden kvast och ha en skål med grönsaker på varje bord..! Jag lovar!

//Kes

SRA POU VOCATION SCHOOL IN CAMBODIA


Sra Pou Vocation School in Oudong, Cambodia by Architects Rudanko Kankkunen


Vem har sagt att arkitektur måste vara exravagant.
Jag tycker det här är bland det finaste jag sett någonsin! En skola i Kambodja som fått så mycket kärlek och omtanke. Det här rimmar otroligt mycket med vad jag vill göra i framtiden. Jag vill hjälpa de som behöver, se till att förgylla vardagen för utsatta människor. Tänk om jag någon gång får bygga en skola, det skulle vara grymt!


//Kes

DANA DRORI BY NELSON SIMONEAU


Dana Srori by Nilson Simoneau


Kan inte sluta tjata med beachmode, men det här är ju för nice för att inte föreviga! Dagens brud!


//Kes

CASA Q IN LIMA


Casa Q by Longhi Architects


Glas, ljus och vatten. Magiskt! Älskar hur de har lekt med nivåerna och att ute och inne knappt har några gränser.


//Kes

MARLOES HORST BY BEN WATTS


Marloes Horst by Ben Watts for Elle FranceKÄRLEK!
Jag bara dras till detta så starkt! Sååå snyggt!!


//Kes

BELIDS FRÄCKA NYA KÖKSLAMPOR
I veckan fick vi in fräcka nyheter till köket. Är du också trött på att alla har PH-lampan i köket men trots allt gillar indirekt ljus? Ja, då ska du spana in Belids nyheter Diablo, Eclipse och Polar i flera olika färger. Superfin finish och mycket bättre prislappar!

Det är så kul att färgerna kommer tillbaka till inredningen! Falcon Crest-trenden börjar sakteliga smyga sig in i våra hem och folk känner för att vara lite mer crazy! Varför inte en lila lampa över matplatsen. Superläckert!


//Kes

KELLEY ASH BY GRAHAM DUNN - CALIFORNIAN DREAM


Kelley Ash by Graham Dunn for Fashion Gone RoughBorn in the states, well I am. Just nu dödiggar jag den här stilen. Någon som vill köra rout 66 med mig i sommar?

//Kes

URIARTE HOUSE IN MEXICO
Uriarte House by Hernandes Silva Arquitectos


Belysning gör verkligen underverk för arkitektur! Här har de verkligen gjort fina grejer! Inspireras och lär!


//Kes

GET THE FEELING OF LIGHTLampan heter Lampetta och kommer från danska Pulz. Har en flört med 50-talet i och med sin något cremevita färg
och man associerar lätt till en gammal billykta. Tycker den gör sig riktigt bra i ett rum med höjd och moderna rena linjer.
Ett statement!Bollampa från Watt & Veke i cerise. Ger ett mysigt och behagligt ljus samtidigt som det är snyggt att plocka upp
färgen från inredningen även i lampan. Vi älskar färg och detta kommer vi helt klart se mer av!Top Hat från By RYDÉNS. Den gamla skrivbordlampan vi alla fått dras med någon gång i livet har växt och här har
vi resultatet. Just nu gillar vi stort. Ju större desto bättre. Vem vill inte ha en fet Top Hat?Octo från Finska Secto Design har kommit för att stanna. Vi älskar träet, handarbetet, att det är två killar som sitter
och bygger dessa otroligt fina lampor för hand.Även denna lampa kommer från BY RYDÉNS och här ser vi också den guldiga trenden. Vi ser tillbaka till 80-talet,
vi vill ha ett varmt och trevligt ljus och gillar det glammiga och glamorösa. More is more.Belysning kan vara svårt, ibland är det inte lätt att föreställa sig hur en lampa kommer te sig i just ditt hem. Att placera den i en miljö gör det lättare för oss att förstå dess potential. Man får inspiration och kanske vrider man och vänder lite på helheten och tillslut har man sitt rum. Belysning kan verkligen lyfta ett rum, att våga vara lite crazy ibland blir oftast helt rätt. Lampan behöver inte smälta in, låt den få ta plats istället! Alla dessa snygga lampor hittar ni hos oss på Ljusinspiration.


//Kes

HOWDY COWBOY - FASHION & LIFESTYLEValentina Zelayaeva & Andreea Siaconu by David Burton for Elle Russia May 2011


Trender är riktigt spännande, nu när alla vet vad Shabby Chick betyder, är det dags för nästa stil att ta över. Nu är vi trötta på det ljusa vita och vill istället åt de mer mustiga färgerna och blickar över atlanten för lite mer cowboy-känsla. Den Amerikanska södern med dess torra öknar och matta jordiga färger känns varma och inbjudande. Det får gärna vara lite rostigt och slitet. Patina är fortfarande åtråvärt.


//Kes

FÖLJ MIG PÅ BLOGLOVIN

Följ min blogg med bloglovin

A NEW ERA
Just hemkommen från en liten miniresa, som gav mig en tankeställare. Då jag känner att EdsvikenF inte riktigt klarar av kapaciteten att vara mitt arkiv av inspiration får jag helt enkelt skapa ett eget litet forum för detta. Kort och gott, saker jag känner för!

Kommer givetvis fortsätta blogga på EdsvikenF, men där blir det mer vardagsbestyr och annat personligt!


//KesRSS 2.0